Vårt emblem

Vårt emblem

På det første landsmøte i Wahington DC i juni 1928 ble resultatet av en konkurranse om vårt emblem lagt frem, og der ble det også besluttet å danne en International Soroptimist Association. Vinneren av konkurransen ble Anita Houtz Thompson, medlem av moderklubben i Oakland. Hun har gitt følgende forklaring på emblemets betydning.

Centrum er en kvinneskikkelse, det var for kvinnene at soroptimistene ble skapt og utviklet, og derfor en vensentlig del av emblemet de lysende stråler av en ny dag formet som en glorie bak kvinneskikkelsen som uttrykk for kvinnekjønnets faste og uredde hånd. Armen er løftet opp som tegn på frihet og stolthet over søsterskapet. Plaketten i hennes hender bærer navnet "Soroptimist", det er vårt banner og holdes stolt løftet så hele verden kan lære å kjenne vårt formål og hva vi streber etter.

Til høyre for kvinneskikkelsen og bøiet ned fra banneret er plassert blader og eikenøtter som teg på styrke og vekst, og på venstre side er anbragt blader av laurbærtreet som sinnsbillede på seier for våre idealer, vennskap, forståelse og samhold.

 Under det hele står International Association som forteller om soroptimismens langtrekkende betydning.